Home » Workshop Avondfotografie

Workshop Avondfotografie

Avondfotografie is voor sommige fotografen best lastig. Hoe maak je een mooi en goed belichte foto’s, hoe stel je scherp in het donker? De zon gaat immers onder en de hoeveelheid licht neemt af. Het gouden uurtje breekt aan, waarbij je prachtige zonsondergangen kunt fotograferen.  Vervolgens het blauwe uurtje en kun je onderwerpen vastleggen met een mooie diepblauwe lucht, mits het uiteraard niet bewolkt is. De nacht breekt aan en ook dan kunnen we nog steeds mooie foto’s maken. Dit is wat je zelf gaat ervaren tijdens de workshop avondfotografie

Tijdens een 3 uur durende workshop leer je hoe je je camera gebruikt en gaan we in het centrum van een Amersfoort naar de mooie plekjes van de stad.

 

Wat heb je nodig voor deze workshop?

Voor de workshop avondfotografie dien je in het bezit te zijn van een spiegelreflexcamera of systeemcamera,  waarbij je de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen.  Het mooiste is om met een groothoeklens te fotograferen.

Een statief is tevens een vereiste, omdat we gebruikmaken van lange sluitertijden. Heb je geen statief en wil je wel deelnemen? Neem ook dan contact op, want ik heb een tweetal  statieven te huur voor 10 euro. Een draadontspanner of afstandsbediening is zeker aan te raden om trilling van de camera te voorkomen.

Voorafgaande de workshop

We beginnen met een welkomstdrankje op een vooraf afgesproken verzamelplaats. Daar leg ik jullie de beginselen van avondfotografie uit. Je krijgt alle belangrijke camera instellingen te horen en krijg je de tijd om deze ook op je eigen camera in te stellen. Lukt dit niet, omdat je niet weet waar alle instellingen zitten, dan help ik je daarbij.

De groepsgrootte is maximaal 8 deelnemers per avond.

De kosten van deze workshop bedragen inclusief welkomstdrankje en een naslagwerk

€ 69,00 per avond.

Deze workshop duurt drie uur, waarbij je leert fotograferen in het donker. Hoe stel je scherp, terwijl je door de lens niets ziet. Wat zijn mijn camera instellingen? Je leert het allemaal in deze workshop